Nyttiga delicatobollar utan smör, socker eller havregryn


Nyttiga delicatobollar som är näringsrika, utan gluten, veganska och inget socker (naturligt sötade med dadlar). En perfekt variant av den ljuvliga chokladbollen utan smör, socker och havregryn. Jag älskar chokladbollar och den här varianten är faktiskt gjord på valnötter, dadlar, kokosolja och kakao! Toppad med smält sockerfri choklad och riven kokos, såklart.
Du behöver (10-12 chokladbollar):
110 gram valnötter
14 urkärnade färska dadlar
0,5 dl kakao
ca 2 msk kokosolja
Du behöver topping:
ca 50 gram sockerfri choklad
ca 0,5 dl riven kokos
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser för bilarna i en matberedare eller mixer. Rulla till bollar. Smeten ska vara kladdig men formbar. Är den för torr addera något mer kokosolja.
Ställ in i frysen och smält chokladen i micro eller under vattenbad. Doppa bollarna i chokladen och toppa med kokos. Ställ in i kylen tills chokladen stelnat (typ 10-15 min).