Nyttig pistageglass på 3 ingredienser


Här kommer recept på nyttig pistageglass!! En fantastisk god glass som dessutom är så enkel att göra. Du behöver bara 3 ingredienser och tar ungefär två timmar innan den är redo att ätas.
Du behöver:
3 dl keso
1 dl pistagenötter (naturella)
12 färska urkärnade dadlar
Gör såhär:
Mixa alla ingredienser till en slät smet. Häll upp i en form och toppa med lite hackade pistagenötter och dadlar om du vill. Ställ in i frysen i ca 1,5–2 timmar. Klart!
Lägg dadlarna i blöt i hett vatten i ca 10 minuter om de känns torra, låt vattnet rinna av och mixa sen. Ibland kan även färska dadlar kännas lite torra. Ta såklart bort kärnan också!
Jag använder naturella pistagenötter dvs utan salt eller rostade.
Obs! Om du låter glassen stå i frysen längre än så kan den behöva stå framme en stund innan servering (ca 20 minuter) för att få rätt konsistens.